Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

VALKOHÄNTÄPEURAN METSÄSTYS:

-Syksyn 2022 peurajahdin johtajana toimii Juha Saarela ja varajohtajina Sami Parkkamäki, Jussi Hartvik, Mika Korajoki sekä Juha Leppänen.

-Syksyn 2022 peurajahtiin myönnetty 10 kaatolupaa.

-Valkohäntäpeuran metsästysaika on 1.9.2022 - 15.2.2023 (valkohäntäpeuraa saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 24.9.2022 - 15.2.2023 välisenä aikana).

-Peurajahtiin voi osallistua seuran JÄSEN, jolla on tarvittavat luvat ja maksut suoritettuina. Jahtiin osallistutaan kuitenkin vain peurajahdin johtajan Juha Saarelan luvalla!

-Ennen peuranmetsästyksen aloitusta järjestetään kohdistusammunnat, jossa jahtiin osallistuvan tulee varmistaa aseensa käynti valvotusti. Kohdistusammunta tulee suorittaa sillä aseella ja niillä patruunoilla, joilla aikoo osallistua peurajahtiin. Hyväksytyksi suoritukseksi lasketaan kahden laukauksen sarja, joissa kummankin osuman tulee osua hirvitaulun kahdeksikon ringin kokoiseen ympyrään. Kohdistusammunta suoritetaan kiväärillä 100m matkalta ja haulikon täyteisellä 50m matkalta. Kohdistusammuntojen aikataulut löydät kohdasta Metsästys > Hirvenmetsästys > Yleistä. (Vanhoilla kohditusammunnoila mennään siihen saakka, kun uudet kohdistusammunnat alkavat.)

-Peuraseurueeseen liitytään kohdistusammunnoissa jaettavilla ilmoittautumiskaavakkeilla…peuran vahtimismetsästys voidaan toki jo aloittaa ennen em. kohdistusammuntoja, tällöin ilmoittautuminen suoraan jahdinjohtaja Saarelalle.

-Yhteisjahd(e)ista ilmoitetaan tekstiviestein seurueeseen liittyneille.

-Ulkopuolinen (muu kuin seuran jäsen) koiranohjaaja voi osallistua yhteispeurajahtiin myös ampujana ns. päiväkortilla, jonka seura kustantaa. (Päiväkortilla siis vain ja ainoastaan mahdollisuus osallistua valkohäntäpeuran yhteisjahtiin. Ja tällöinkin vain, jos toimii koiranohjaajana.) Edellämainitun jahtivieraan ei tarvitse suorittaa ns. kohdistusammuntaa.

-Valkohäntäpeuran metsästyksessä ei saa käyttää kytkemättömänä sellaista ajavaa koiraa, jonka säkäkorkeus on yli 39cm.

-Kaatomaksut: aikuinen 60€ ja vasa 30€. Kaatomaksut tilitettävä seuran tilille viimeistään 7 vuorokauden kuluessa kaadosta. 

-Peuran kaataja, joka käyttää lahtisolaa ja jolla ei ole lahtisolamaksua maksettuna, velvoitetaan maksamaan 25€:n suuruinen lahtisolan käyttömaksu kaadettua peuraa kohden.

-Valkohäntäpeuran metsästyksen tuloksia menneiltä vuosilta pääset tarkastelemaan tästä.